Monday, June 18, 2012

Õpetus - heegeldatud merekarbimüts

Heegeldatud merekarbimüts on armas suvine peakate, mis sobib kandmiseks nii tüdrukutele kui poistele.
Sellel mütsil on minu jaoks ka oma ajalugu. Esimesed mütsid heegeldasin lastele umbes 5 aastat tagasi, need olid hästi lihtsad ja järgmisel suvel juba loomulikult ka väikesed. Nõnda tegin mitmeid mütsikesi ja katsetasin üha uusi tegumoode. Merekarbimüts oli neist üks. Siis tulid uued mütsid, uued tegumoed ... merekarbimotiiv ununes ja tuli uuesti paar aastat tagasi minu heegeldatud nukukeste seelikutele ... ja jõudis ringiga taas mütsidele tagasi.
Juhend on saadaval kahes variandis. Ühes on õpetus peaümbermõõdule 40-47cm ja teises 48-54cm. Suurused jaotuvad omakorda ja ühes juhendis on tegelikult kirjas kolmes erinevas mõõdus mütside valmistamise juhised. Näiteks juhendis 40-47cm on juhendid järgmistele suurustele: 40-43cm, 44-45cm ja 46-47cm. 
Lisaks on juhendis kirjeldatud nelja erinevat tüüpi mütsi heegeldamise võimalusi. Seega on ühes juhendis tegelikult koos neli erinevat mütsi. Valida saab kahe lihtsama mütsi, kübara ja nokamütsi vahel.
Õpetus on kergesti jälgitav ja selles on palju abistavaid fotosid, et valmistada armas müts oma lapsele, lapselapsele või kingituseks beebile. Lisaks leiate juhendist ka lilleõie heegeldamise õpetuse.
Peamised võtted on ühekordne sammas, kinnissilmus, aassilmus ja ahelsilmus.
Valmistamiseks vajate kuni kolme erinevat tooni puuvillast lõnga, kuid võite piirduda ka ühe värviga.
Juhend on tasuline ja saadaval minu juhendite poes Disainimajas.
Ka võite kirjutada otse mulle ilunikerdused@gmail.com

Julgustan proovima!

No comments: